28 april 2018
14:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Notvikens IK - Ohtana/Aapua FF

På Tunavallen inleder OAFF bra och Borri skapar en halvchans som resulterar i hörna. Notas tar sedan över allt mer och i 5:e minuten sätter Robert Lidhammar bollen just utanför på ett fint inspel. Notas har sedan en farlig frispark som tvingar Felle till en fin räddning. Några minuter senare får Notas nästa läge men skottet rakt på Felle. OAFF:s första och egentligen enda chans kommer i den 16:e minuten när Wennberg i målet, på ett närskott, får upp händerna och styr bollen över ribban. I den 19:e minuten får vi inte bort bollen efter en hörna och Assam Yassine kan göra 1-0. Två minuter senare gör Felle en tavla när ett långskott från 35 meter av Olle Rensgaard seglar över honom och under ribban till 2-0. Notas skapar sedan två bra lägen där bollen smiter utanför Felles stolpe, Sista kvarten lyfter OA spelet men inga målchanser skapas. Paussiffrorna 2-0 speglar halvleken.

Andra halvlek blir en annan pilsner och första reduceringschansen kommer i den 53:e minuten när Johan Svanlöv är på väg igenom men sjabblar bort läget. I den 64:e minuten dribblar sig Anders Palo förbi två Notaskillar och släpper sedan in bollen i djupled till Borri som trycker in 1-2. I den 70:e minuten lirkar Borri fram bollen till Johan Svanlöv som löper sig loss och fri med målisen avslutar han distinkt till 2-2. Efter målet tar Notviken hand om taktpinnen och i 80:e minuten får Notas ett bra skottläge men skottet från Lidhammar går strax utanför Felles vänstra stolpe. Sista tio går OA rejält på knäna men uppoffrande spel räcker till en poäng då matchen slutar 2-2.

Sett över 90 minuter får vi vara nöjda med en poäng då vår första halvlek inte var godkänd. Notas gör två mål och kunde med lite flyt gjort ytterligare något, men OAFF kommer igen i andra, visar moral och första halvtimmen i andra gör man riktigt bra. I OAFF är det darrigt försvarsmässigt i första men riktigt bra i andra. Dagens plus går till Liam Alldeén och Nils Kenttä. På mittfältet fick vi jobba hårt i defensiven i första halvlek, plusset går till John Kalla och Daniel Mäki. Framåt sprang Borri o Svanlöv på det mesta och det blir plus till båda med varsitt snyggt mål. I Notviken plussar vi för Jacob Engström i backlinjen, Assam Yassine på mittfältet samt farlige forwarden Robert Lidhammar. Domare Andre Samuelsson gör en ok insats även om vi OAFF:are ville ha frispark några gånger när Andre lät bli att blåsa.
Hörnor: 12-3, Gula kort: 0-1

Startelvan: Felle - Liam, Kotten, Palo (ut 66), Elias Y (ut 64) -John, Hector, Mäki, Nils - Borri, Svanlöv
Ers: Johan P (in 64), Abdul (in 66), Joel O, Elias P, Bosse